Project Profile:

Boulder Community Foothills Hospital – LEED™ Silver

Project Summary

Courtesy Colorado Chapter USGBC: “The site has historically housed a sizeable prairie dog colony; an animal on which many other species are dependent. The colony was maintained and has been separated from the hospital by a specially constructed double fence. The building footprint was minimized by designing efficient circulation and by maximizing the number of stories wherever the program allowed. Stormwater run-off was reduced through the use of Grasspave2 fire lanes.”

Address

North Broadway & Balsam Boulder, CO  80301-9019 (303) 440-2273

Install Size

240 m2 (2583 sq ft)

Designer

Architects: Boulder Associates and OZ Architecture

Contractor

Urban Farmer

Project Gallery

A Grass Fire Lane was installed at the Boulder Community Foothills Hospital in Boulder, Colorado, using Grasspave2.
Courtesy Colorado Chapter of the USGBC.