Project Profile:

Pine Valley LDS Church

Project Summary

To maintain a natural look and accommodate a large number of vehicles it was decided to use Grasspave2 in lieu of concrete or asphalt. The Grasspave2 also maintained a historic look and feel to the site. On this project a thin top soil veneer was used (in addition to sand fill) and the site was hydroseeded. Traffic and parking were not allowed on the Grasspave2 until the spring of 2005. Buffalo grass was used for it’s drout tolerance and ability to withstand traffic.

Address

50 West Main Street, Pine Valley, UT

Install Size

3,530 m2 (38,000 sq ft)

Designer

Star Landscape, Bountiful, Utah

Contractor

Star Landscape, Bountiful, Utah

Project Gallery

Permeable Pavers were installed in the parking lot of Pine Valley LDS Church, Pine Valley, Utah, using Grasspave2.
View of Pine Valley Chapel.
Grass Reinforcement was installed in the parking lot of Pine Valley LDS Church, Pine Valley, Utah, using Grasspave2.
Here is that same parking lot looking from the front with the church on the left.
Permeable Parking was installed in the parking lot of Pine Valley LDS Church, Pine Valley, Utah, using Grasspave2.
On the west side of the church is the other parking lot section of the U-shaped lot area done in Grasspave2.
A Turf-Reinforcement System was installed in the parking lot of Pine Valley LDS Church, Pine Valley, Utah, using Grasspave2.
Center drive aisle with Grasspave2 used for the parking aisle and bays.
Pervious-Grass Paving was installed in the parking lot of Pine Valley LDS Church, Pine Valley, Utah, using Grasspave2.
The backyard in the foreground continues with the same grass yard appearance in the Grasspave2 parking lot outside this area and bordered by the white fence on both sides.
Grid Paving was installed in the parking lot of Pine Valley LDS Church, Pine Valley, Utah, using Grasspave2.
The view of the backside of Pine Valley Chapel shows the grass parking lot inside the fenced area which is repeated in the distance on the otherside of the church and the section of parking shown here on the right connects both ends.